menu

Vier grote fietsen voor WK baan wielrennen blijven in Apeldoorn

De vier grote fietsen die als promotie voor het WK baanwielrennen in Apeldoorn staan opgesteld blijven binnen de gemeentegrenzen.

De gemeente heeft 25 verzoeken binnen gekregen van onder meer bedrijven die de fietsen graag wilden hebben.

Dit zegt wethouder Fokko Spoelstra. Twee van de speciaal voor het WK gemaakte fietsen staan bij Omnisport. De andere twee staan op de rotondes in de Zutphensestraat. Op welke plek de fietsen, gemaakt door Averink Constructie en Smederij, komen te staan is nog niet duidelijk.

,,De belangstelling voor deze fietsen heeft ons verbaasd”, zegt Spoelstra. ,,Ze zijn bedacht om al voor de start van het WK publiciteit te genereren. Dat is bijzonder goed gelukt, maar we hadden niet verwacht dat ze zo populair zouden worden.” Zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de sportieve hoek kwamen aanvragen binnen. ,,Het zou logisch zijn om er één in de buurt van Omnisport te houden”, aldus Spoelstra. ,,Waar de andere drie komen moeten we goed gaan bekijken.”

Niet alleen voor de grote fietsen was belangstelling, ook de tweehonderd fietsen aan de lantaarnpalen trokken de aandacht. ,,Er hebben zich vier kringloopcentra gemeld”, zegt Spoelstra. ,,Maar er valt aan deze fietsen echt geen eer meer te behalen. Een aantal frames is misschien nog goed, maar verder is er niks van bruikbaar. Daarom gaan ze allemaal rechtstreeks naar het oud ijzer.”

De klemmen waar de fietsen mee aan de lantaarnpalen hangen blijven wel behouden. ,,Het is ons goed bevallen, als verfraaiing. Misschien kunnen we er wat mee als de oud tennis-vedetten naar Omnisport komen. Het is als idee te leuk om er in de toekomst niets meer mee te doen.” Het WK baanwielrennen is het college goed bevallen, zegt Spoelstra. Het zou maar zo kunnen dat het vrijwel lege topsportfonds weer wordt aangevuld. ,,We hebben de raadsopdracht meegekregen om het fonds niet meer te vullen. Het is één van de zaken waarbij we als college gaan bespreken of we die opdracht één-op-één mee willen nemen in de voorjaarsnota. Die komt half mei op tafel.” Op 1 juni komt de Hogeschool Arnhem Nijmegen met een rapport over wat hetWK Apeldoorn heeft opgeleverd in economisch opzicht en of het imago van Apeldoorn is veranderd.

Lees hier het originele bericht…

<< Terug naar in de media